ΣΥΒΟΤΑ

Το κοσμοπολίτικο θέρετρο της Θεσπρωτίας

ΕΙΚΟΝΕΣ
ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ
ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ

Τα Σύβοτα αναπτύσσονται γύρω από ένα γραφικότατο λιµανάκι, µε πλακόστρωτη προκυµαία. Οι καταπράσινοι λόφοι και τα σπίτια µε τα κόκκινα κεραμίδια δημιουργούν ένα θέαμα που σε γαληνεύει από µόνο του. Το κοσμοπολίτικο αυτό μέρος της Ηπείρου είναι προικισμένο από την φύση του, καθώς είναι πνιγμένο στο πράσινο ενώ οι πεντακάθαρες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά συνεπαίρνουν και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Διαθέτουν άρτια τουριστική υποδομή και αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Τα Σύβοτα και η Πλαταριά διαθέτουν μαρίνα και έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν μικρά σκάφη.

Christies Luxury Suites

CRYSTAL CLEAR WATERS

οι παραλίες

1

1

Μπέλλα Βράκα

H Μπέλα Βράκα έχει δύο βασικά χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει. Αρχικά το σχήμα της, καθώς αυτή η εξωτική παραλία, στην πραγματικότητα ενώνει τα Σύβοτα με το νησάκι Μουρτεμένο με μια στενή λωρίδα γης. Ειδικά αν δεις τις εικόνες από ψηλά σε εκπλήσσει ενώ αν βρεθείς εκεί για να κάνεις τις βουτιές σου στα δροσερά νερά θα διαπιστώσεις ότι θα πρέπει να περπατήσεις κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα.

2

2

Πισίνα

Η παραλία Πισίνα είναι πλαισιωμένη με κρυστάλλινα, τιρκουάζ νερά που στην πραγματικότητα είναι διάφανα. Είναι αδιαμφισβήτητα μια από τις ομορφότερες παραλίες όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Και φυσικά το όνομά της μόνο τυχαίο δεν είναι. Για να φτάσεις στην Πισίνα, θα πρέπει να πάρεις καϊκάκι και να περάσεις στο ακατοίτητο νησάκι των Συβότων της Θεσπρωτίας.

3

3

Μέγα Άμμος

Η παραλία Μέγα Άμμος είναι μια πανέμορφη παραλία με βοτσαλάκι και γαλαζοπράσινα δροσερά νερά. Είναι γραφική και οργανωμένη τόσο με ομπρέλες και ξαπλώστρες, όσο και με αναψυκτήρια και ψαροταβέρνες. Θα την βρείτε πηγαίνοντας προς Σύβοτα από το χωριό της Πέρδικας, μετά την παραλία Μικρή Άμμος. Είναι γεμάτη ζωή από την αρχή της σεζόν μέχρι το τέλος της.

4

4

Μικρή Άμμος

Η παραλία Μικρή Άμμος είναι μια μικρή, γραφική και δροσερή παραλία. Είναι ιδιαίτερη και οργανωμένη, αφού διαθέτει μπαρ και φαγητό. Τα νερά της είναι κρυστάλλινα ενώ η αμμουδιά αποτελείται από ψιλό και χοντρό βότσαλο. Επίσης μπορείτε να βρείτε ξαπλώστρες, ομπρέλες και το πάρκινγκ με άφθονο χώρο.

Things to do

Παράλληλα με τη διαμονή σας στο κατάλυμα Christies Luxury Suites θα έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε μερικά από τα πιο αξιόλογα αξιοθέατα της περιοχής Συβότων και της Ηπείρου και να κάνετε μικρές και σύντομες εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς.

 • Επίσκεψη στην κοσμοπολίτικη Πάργα

  Ένα από τα πιο γραφικά και κοσμοπολίτικα σημεία της βόρειοδυτικής Ελλάδας, η πανέμορφη Πάργα σας προκαλεί να γνωρίσετε από κοντά τη μακραίωνη ιστορία της, τις ποικίλες φυσικές ομορφιές της και τη φιλοξενία των κατοίκων της. Είναι χτισμένη στις παρυφές του Ενετικού κάστρου και είναι εμφανώς επηρεασμένη από την Επτανησιακή αρχιτεκτονική.

 • Δραστηριότητες στις Πηγές Αχέροντα

  Η επίσκεψη στον ποταμό Αχέροντα, σημείο απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και προστατευόμενη περιοχή Νatura 2000, κρίνεται απαραίτητη για κάθε επισκέπτη της Θεσπρωτίας. Η διάσχιση του φαραγγιού μέσα από τη δροσιά που προσφέρουν τα παγωμένα, πεντακάθαρα νερά του ποταμού, κάτω από τη σκιά υπεραιωνώβιων πλατάνων, αποτελεί μοναδική εμπειρία επαφής με τη φύση. Η περιοχή παρουσιάζει έντονο ιστορικό-μυθολογικό ενδιαφέρον, αλλά προσφέρει και δραστηριότητες, όπως raftiing, kayak, ιππασία κλπ.

 • Εξορμήσεις στα γύρω νησιά

  Τα νησιά Παξοί και Αντίπαξοi, αλλά και τους πολύ κοντινούς πασίγνωστους κοσμοπολίτικους προορισμούς Κέρκυρα και Λευκάδα.

 • Επίσκεψη στο Νεκρομαντείο & το Ζάλογγο

  Το Νεκρομαντείο, ένα από τα πιο σημαντικά μαντεία της αρχαιότητας και το το Ζάλογγο, με το τεράστιο μνημείο των Σουλιωτισσών γυναικών που αναπαριστά τον χορό τους και θυμίζει τη σημαντική ιστορική θυσία.

 • Επίσκεψη στη Νικόπολη

  Λίγα χιλιόμετρα έξω από την Πρέβεζα, βρίσκεται η μεγαλύτερη αρχαία πόλη της Ελλάδας. Μπορεί ο επισκέπτης να περιηγηθεί ανάμεσα σε εντυπωσιακά ψηφιδωτά ευρήματα και να δει από κοντά τα ρωμαϊκά τείχη, το ρωμαϊκό θέατρο, το εντυπωσιακό ωδείο, το νυμφαίο, τις ρωμαϊκές θέρμες της Αρχαίας Νικόπολης, ρωμαϊκές οικίες, καθώς και το σημείο όπου είχε τοποθετηθεί το περιβόητο Μνημείο της νίκης του Αυγούστου στη ναυμαχία του Ακτίου.

 • Επίσκεψη στην πόλη των Ιωαννίνων

  Την πόλη των Ιωαννίνων, πρωτεύουσα της Ηπείρου, με το γραφικό κατοικημένο νησάκι στη μέση της λίμνης Παμβώτιδας, το Κάστρο και το σπήλαιο Περάματος. Δείτε οπωσδήποτε και το μουσείο Ελληνικής Ιστορίας με κέρινα ομοιώματα του Παύλου Βρέλλη, σε απόσταση 12 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.